למה קידום ממומן PPC נדון לכישלון, אם הוא לא מתחיל עם ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג?

למה קידום ממומן PPC נדון לכישלון, אם הוא לא מתחיל עם ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג?

למה קידום ממומן PPC נדון לכישלון, אם הוא לא מתחיל עם ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג?

ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג- כיאה לשם מפוצץ, ההקדמה ארוכה...

 הכתבה הזאת תדבר על אחד הכלים המשמעותיים, אם לא הכלי הראשון והחשוב ביותר, שמגדיר פעילות שיווקית דיגיטלית נכונה.

הכלי הזה הוא עולם החשיבה של  ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג והוא כולל בתוכו המון ביטויים, כמו אסטרטגיה, שיווק, מיתוג וגם פרסום.

 כל אלה, הם למעשה תחומים שחייבים ללמוד אותם, כדי לדעת לסגל חשיבה המכוונת לתוצאה מסויימת שהיא גידול, מכירות והצלחת החברה להפיץ את מה שהיא עושה.

כלי החשיבה האלה – ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג, לעניינינו, הם כלי העבודה שמהם ניתן לייצר תוכן שממנו יגיעו אותם לידים שכולנו מכוונים לתפוס, בפעילות הקידום הממומן – PPC.

ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג הוא בעצם שם כולל לתחום לימוד.

הרבה פעמים אתם תמצאו את תחום הלימוד הזה באקדמיות ובמכללות. תחום זה מכשיר אנשים לעבוד במשרדי פרסום, כיועצים שיווקיים, כפלנרים, לעבוד כמנהלי שיווק, מנהלי מרקום והוא סופר חשוב למנכ"לים וליזמים.

בפועל בעולמינו שלנו, הכלי הזה חשוב מאין כמוהו למשווקים דיגיטליים, שמוצאים את עצמם אובדי עצות, כאשר קמפיין ה PPC  שלהם לא עובד.

הם מנסים טקטיקות של ניסוחים שונים, או מחליפים תמונות בבאנרים והם כושלים, משום שחסרה להם ההבנה של שלב אחד למעלה – מהי אבן היסוד האסטרטגית – על מה נכון לדבר, כלומר: מה נכון להציף בשם המותג, אותו הם מקדמים.

חשוב להבין: ברגע שאסטרטגיית תוכן נבחרה דרך תהליך חשיבה של ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג, "איך כותבים" כלומר הקופי עצמו, כבר פחות משנה.

נכון שהתוכן הוא המלך, אבל רוב המשווקים הדיגיטליים מתעסקים בתוכן הלא נכון

הרשת מפוצצת במשווקים דיגיטליים שעסוקים בטיפים של כתיבה ובפלפולי ניסוח, כאשר לצערי הם פשוט מתעסקים בדבר הלא נכון.

לפני שניגשים להתקשקש על איך לכתוב מודעה מושכת או מסר מקפיץ, בואו נדבר שניה על מה המסר הנכון עכשיו לקהל הספציפי הזה עכשיו, במדיום הספציפי שבו הוא גולש עכשיו.

כלי החשיבה של ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג הוא זה שיעניק לכם מענה על התשובות הללו.

אסטרטגיה שיווק ומיתוג - מה זה בכלל?

הכתבה הזאת לא תתמקד בכל ההיבטים של לימוד אסטרטגיות שיווק, מיתוג, מיתוג גרפי, מיתוג דרך אג'נדה, או מיתוג דרך תוכן. האמת היא שאתם יכולים להיכנס וללמוד מעט על התחומים הללו, כאן בכתבות הבלוג שלנו.

המטרה של כתבה עם נושא כל כך מפוצץ, היא לתת לכם קווים כלליים של תהליך החשיבה שצריך לבצע, לפני שניגשים לביצוע הפעילות במדיה.

הרי כולנו באותה סירה של שיווק דיגיטלי ובין אם אתם קוראים את הכתבה הזו כמשווקים דיגיטליים או כבעלי עסקים, בסופו של דבר המטרה של כולנו אחת – להצליח להביא לידים אפקטיביים שיאפשרו ללקוח למכור יותר.

המטרה של תחום הלימוד ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג  למשווקים דיגיטליים ולמפרסמים, היא לקבל כלים שיהפכו את המודעות, האתרים והמהלכים השיווקיים, להרבה יותר מוכרים.

למי הכתבה הזו ממש חשובה?

לפני שמתחילים ולפני שמסיימים את ההקדמה הארוכה הזו,  למי הכתבה הזו מתאימה?

היא מתאימה לבעלי העסקים, שהתייאשו מקמפיינים של PPC שפשוט לא מביאים להם תוצאות בכלל, או אולי תוצאות גרועות כמו לידים לא איכותיים או לא רלוונטיים.

היא גם מתאימה  לאותם משווקים דיגיטליים, שזו לא אשמתם שהם לא קולעים בכל קמפיין, כי אין להם עדיין את הכלי של ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג.

אלה האחרונים, יודעים PPC,  הם עברו אולי גם קורס הסמכה בגוגל, אבל חסר להם את הבסיס השיווקי אסטרטגי כדי לדעת איך לשווק נכון, מעבר ללחוץ על כפתורים.

דיסקליימר לפני שמתחילים (באמת)

אני לא מתיימרת ללמד אתכם את העולם המופלא של ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג.

אני בעצמי לומדת אותו כל הזמן וגם אם התחלתי כפלנרית במשרדי פרסום וקיבלתי את הכלים, התחום המרתק הזה, כל הזמן מתפתח ומשתנה עם התפתחות הדיגיטל.

מה אני כן הולכת?  לתת לכם טעימה על סוג התוכן ששווה לכם מאוד ללמוד ברשת או ללמוד בצורה מקצועית או אקדמית, כדי להפוך למשווקים דיגיטליים שמביאים תוצאות, או למפרסמים שיודעים לבחון את פעילות ה PPC שמציעים לכם. ואחרי 606 מילות הקדמה… מתחילים!

ניהול אסטרטגיה – למה צריך לנהל אותה?

ניהול אסטרטגיה בהקשר של ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג, הוא שם כולל לתהליכי העבודה שחתומים עליהם היסטורית משרדי הפרסום. תהליכי עבודה אלה, מתחילים בהבנת הצרכים של הלקוח בפעילות השיווקית שלו:

  • הבנה של המוצר או השירות שהוא מספק
  • הבנת התועלות של המוצר או השירות שהוא מספק
  • הבנת קהלי המטרה שאליהם הלקוח מוכר את השירות או המוצר שלו

 מה זו "הבנה" של כל אלה?  ההבנה של כל אלה, היא בעצמה דרך החשיבה שנועדה למצוא את התועלות  והערכים שיניעו את קהלי המטרה, לרכוש את המוצר/ שירות, דווקא מהלקוח הזה.

מפה מתחיל למעשה תהליך של בידול

המטרה הראשונה של ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג בהקשר של שיווק דיגיטלי, או בהקשר של מחלקת הפלנינג במשרדי פרסום, היא  למצוא מסר מבדלומזוהה עם הלקוח שבשמו המשווקים או הפלנרים, עושים את עבודת החשיבה הזו.

המסר האחד והיחיד הזה, שתהליך החשיבה הזה מאפשר, הוא למעשה כרטיס הזהות הייחודי של המוצר או השירות של הלקוח.

קל לנו להבין אינטואיטיבית מהי תעודת הזהות של קוקה-קולה, או של אדידס או של נייקי, כי יש מאחורי המותגים הגדולים האלה, הבנה של קהלי מטרה, של תועלות המוצר, של אישיות המוצר, של האג׳נדה של המוצר ולכן אנחנו יכולים להבין אפילו אינטואיטיבית, מה האישיות של נייקי, האישיות של אדידס, ומה מוכרים לנו בעצם בקוקה קולה (בקוקה קולה לא מוכרים לנו בכלל משקה שחור מוגז אלה נעורים, חופש ובזמנו כשאני טיפלתי בהם כשכירה – מוזיקה).

הבנת התועלות, הערכים, האישיות, והאג'נדה של המותג

 כל חלק כזה בעצם, הוא עולם ומלואו של יצירת פרסונה, של מציאת בידול, של הגדרת אישיות למותגים, של הגדרת תועלות לצרכן ( שאגב תועלות אלה לא חייבות להיות תועלות פרקטיות, אלא יכולות להיות תועלות רגשיות, תועלות של שליחות, או תועלות שמשליכות על איך קהל המטרה היה רוצה לראות את עצמו).

כל מקרה לגופו ולמעשה אסטרטגיה מייצרת את תהליך החשיבה, בו הכל פתוח והרשות נתונה.

כלומר אנחנו יכולים לבחור לכל מוצר/שירות את האישיות שלו,  באיזו שפה ערכית הוא ידבר, איזה אג'נדה הוא מקדם, וכך בעצם להגדיר סוג של טיפוס שאפשר להזדהות איתו, לאהוב אותו, או לחבב אותו.

זה תהליך בסיסי של אסטרטגיה שמכוונת למצוא זהות ואתם מכירים מן הסתם את המילים "בידול", "ייחוד", "הצעת ערך". בסופו של דבר הכל מתנקז לאותו תהליך חשיבה  שמגדיר עבור המוצר או השירות – מי אני? למה אני כך ולא אחרת? ואיזה טוב ותועלת אני מביא לעולם?

אז מה עושים עם כל זה?

שלב ראשון בהגדרת אסטרטגיה של בידול ומהות:

  • חשבו מי אתם כמוצר/ שירות – תנו למוצר/ שירות מאפיינים של מהות (מה אני עושה)
  • ענו על השאלה למה אתם (כך ולא אחרת)
  • חשבו מי הקהל שלכם – תנו לקהל שלכם מאפיינים של טיפוס פרסונה
  • ענו על השאלה למה הקהל שלכם (כך ולא אחרת)

חוק ראשון בתהליך החשיבה הוא קודם להגדיר ואז לשאול "למה?". הסיבה שתתגלה בפניכם כששאלתם "למה", תכריע אם הכיוון שבחרתם נכון למוצר או לשירות.

למעשה מדובר בתהליך חשיבה ארוך של ניסיונות, שמכריעה אותן היא שאלת ה"למה". ונחשו מה? הפסקה הזו היא תמצית ההגדרה של עבודת הפלנר במשרד הפרסום.

ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג - עכשיו שלב השיווק

ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג לעסקים

אחרי שהגדרנו אסטרטגיה שעונה על השאלות המהותיות של המותג –  "מי אני?" "מה אני?" ו"למה אני?", מתחילות כל השאלות הטקטיות לעלות, ואתם תראו שקל עכשיו לענות עליהן.

 סוגיות טקטיות כמו – איך לבנות תוכניות שיווק? איזה מוצר החדרה לבנות? איזה מסר ידבר לקהל המטרה העיקרי שלכם ואיזה מסר ידבר לקהל המטרה המשני שלכם?

למעשה התשובות לכל השאלות הללו, נולדות מתוך תהליך האפיון הראשוני שהוא אפילו קצת פילוסופי במהותו – "מי אני, למה אני".

"שיווק ומיתוג" הוא השם שניתן לכל פעילות החשיבה שמייצרת תרגום של "מי אני ומה אני" לשפה שיווקית.

השפה השיווקית תתמקד בתועלות, ביתרונות, בערכים ובאמונות, שישכנעו את הקהלים של המוצר או השירות לרכוש אותו. ולכן ה"דיבור" בשיווקית, הוא דיבור של טוב- תועלות, יתרונות, ערכים.

ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג - סיכום ביניים

תהליך החשיבה האסטרטגי הפך את המוצר או את השירות למותג, על ידי זה שהוא העניק לו תעודת זהות של ערך, אג'נדה, תועלת, יתרונות.

 תהליכי השיווק והמיתוג, ייקחו את כל השאלות הגדולות של "מי אני ומה אני" ברמת המותג, ויענו על השאלות שנובעות כעת  מעצמן, כמו איזה מסר מתאים ביותר לשחרר לקהל שלי כרגע, לאור מי שאני? או איזה מוצר החדרה שווה לבנות לאור ההגדרה של מה שאני ומי שאני?

כאן אנחנו נכנסים לעולם שעדיין נחשב אסטרטגי, אבל בפועל הוא לפעמים טכני ואני רואה אותו כטקטי:

העולם הזה הוא עולם של יצירת מוצרים שיווקיים, מהלכים שיווקים, החלטה אם לארוז שירות בעוד שירות אחר, או מוצר עם עוד מוצר אחר.

החלטה אם לייצר מוצר חדש באמצעות החסרה של רכיב מסוים ממוצר קיים (מה שנקרא אמנות ההחסרה), או ההחלטה אם לייצר מוצר המהווה איחוד של מוצרים ובכך להציג תועלת חדשה.

המטרה של השיווק היא כל הזמן לבנות אריזות חדשות למוצרים או לשירותים, ולייצר כתוצאה מכך "תירוצים" לקהלי המטרה להשמיע קול, לדבר ולפרסם.

עכשיו סיכום באמת

נתתי לכם סקירה קצרה על תהליך החשיבה של ניהול אסטרטגיה שיווק ומיתוג.

הבנו שכל תהליך חשיבה כזה, מתחיל בשאילת השאלות הגדולות על מהות, ורק משם נוכל לשאול שאלות  שנוגעות בערכים, בתועלות וביתרונות  של המותג.

ראינו גם שעבודת השיווק עצמה, היא עבודה מתמדת של יצירת שירותים ומוצרים שהם בעצם אריזות שונות למוצר, או לשירות קיים.

אחרי שקיבלתם הצצה לתהליך החשיבה הזה, הנה מה שאתם חייבים לעשות עם זה:

3 שאלות שיעזרו לכם להתייעל ולדייק

 התחילו לשאול את עצמכם לפני שאתם מעלים קמפיין :

  1. האם אפשר לארוז את המוצר/ שירות טיפה אחרת, תחת הזהות שהגדרתי לו, ואולי כך הוא יהיה מושך יותר או רלוונטי יותר לקהל המטרה, שגם אותו כבר אפיינתי מבעוד מועד?
  2. האם אפשר לדבר על ערכים ועמדות של המוצר/ שירות שאני משווק, ובכך למשוך אליי קהלים שפשוט יאהבו אותי, כי יש להם ערכים ואג'נדות דומים?  קהלים שיאהבו אותי, הם קהלים שיותר פוטנציאלים לקנות ממני בעתיד
  3. האם אפשר לבקר כל תוכן קיים של לקוח בשיווק דיגיטלי, לפני שאני מעלה אותו במדיה, על פי הפרמטרים הללו של זהות ומהות (מי אני מה אני)? ואם ניתן כעת לבקר אתרים ודפי נחיתה במשקפיים האלה, וודאי שגם ניתן  לשנות אותם ברמת התוכן, בהתאמה.

ברגע שתעשו את פעולות החשיבה הללו, התוכן שתיצרו, יהיה הרבה יותר מדויק ולפיכך מוכר. נסו ותראו😊

עוד כתבות על אסטרטגייה שיווקית דיגיטלית

עירית מזאה גבלינגר | BlogAbout

כותבת המאמר:

עירית מזא"ה גבלינגר, בעלים ומנהלת לקוחות BlogAbout

כל הזכויות שמורות לBlogAbout בע"מ.

אין לשכפל, להעתיק, לצלם, להקליט, לתרגם, לאחסן במאגר מידע, לשדר או לקלוט בכל דרך אחרת כל חלק שהוא מהחומר באתר זה.

שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול באתר זה אסור בהחלט אלא ברשות מפורשת בכתב מהמחבר.

מוכנים לגדול? השאירו פרטים ונחזור אליכם לשיחת ייעוץ

מה ההבדל בינינו לבין כל השאר? ספרנו 15 הבדלים…

שירות צמוד יומיומי, המומחיות שלנו היא באסטרטגית תוכן ושיווק, צוות קבוע שמכיר כל פיפס בעסק שלך, תקשורת נוחה עם אשת קשר אחת, ידע ויכולות וורסטיליות שלא תמצא אצל מתחרים, הסכם לא מסנדל, אנחנו עובדים לטווח ארוך ולכן נותנים את הנשמה, אנחנו יוזמים ולא מחכים שיתנו לנו בריפים, הידע שלנו מבוסס ומוסמך, אין הגבלה או תמחור נוסף על כמות קמפיינים או על פלטפורמות, שיטת "הכל כלול" אצלנו היא שיטה יוזמת (בניגוד למשרדים אחרים- יודעים… באנו משם), ההשקעה שאתה משקיע היא קבועה בלי אותיות קטנות, אתה לא צריך לנהל אותנו, אנחנו בגובה העיניים.

בעבודה איתנו, גם אתה תדע לשלוף 15 תועלות על העסק שלך, שמבדלות ומוכרות עבורך, בתסריטי השיחה, באתר, בחתימות מייל, בחומרי המרקום ובקמפיינים.

איך תגדלו השנה?

לקוחות ממליצים

Scroll to Top