איך להביא לידים איכותיים עם קמפיין בפייסבוק (לאור השינויים החל ממרץ 2022)?

איך להביא לידים איכותיים עם קמפיין בפייסבוק (לאור השינויים החל ממרץ 2022)?

קמפיין בפייסבוק | BlogAbout

אחת השאלות של כל בעל עסק שמפרסם בפייסבוק, היא כיצד  להביא לידים איכותיים עם קמפיין בפייסבוק?

הפייסבוק ידוע כפלטפורמה נוחה וזמינה לטרגוט וורסטילי של קהלי מטרה. אך מצד שני, סיטואציות הצריכה של הגולשים בפייסבוק ובאינסטגרם, היא סיטואציות גלישה פאסיבית. כאשר גולשים נמצאים ברשתות החברתיות, הם  לא מחפשים פתרונות לעסק שלנו (בניגוד לכוונות שלהם כשהם מחפשים פתרונות בגוגל חיפוש).  הם פשוט משוטטים. ושווה אולי שתקראו את הכתבה הזו, כדי להבין את ההבדל המשמעותי בין מצבי התודעה של לקוחות פוטנציאלים, כאשר הם  בגוגל וכאשר הם בפייסבוק ובאינסטגרם.

קמפיין בפייסבוק קורץ להמון עסקים: קמפיין בפייסבוק מעולה לעסקי C2B ועובד טוב גם לעסקי B2B, תחת גבולות גזרה מסוימים. וזה הנושא של הכתבה הזו: איך אנחנו גורמים לקמפיין בפייסבוק להיות אפקטיבי?

שיטות טרגוט? הכל עומד להשתנות...

לא נלאה אתכם בשיטות טרגוט, כי כמו כל הכתבות שלנו, הן מיועדות לבעלי עסקים. אבל חשוב שתבינו שיש המון אפשרויות טרגוט בפייסבוק, החל מהעלאת רשימות, טרגוט דפים של מתחרים, טרגוט ברימרקטינג, לוקאלייק – lookalike. המשחק הוא לדעת מתי לשחרר תקציב על קהלים רחבים ומתי לשחרר תקציב על קהלים צרים.

החל מה19.1.2022, פייסבוק הודיע על שינוי צורת הטרגוט עבור קהלים שאינם בשימוש רחב. וזה אומר שפייסבוק שינה את אופן הטרגוט של קהלים נישתיים שמשתמשים בהם לטרגוט מאוד ספציפי. כמו כן פייסבוק שינה הנחיות לגבי טרגוט של מצבים רפואיים, אתיקה, פוליטיקה ודת.

המשמעות היא שעד 17.3.2022, קמפיין בפייסבוק שמטורגט עם אחת מהסוגיות הללו ימשיך לרוץ כרגיל. אבל החל מה17.3.2022, נידרש לבנות מחדש קהלים שבעבר עבדו לנו.

מה הולך לקרות?

הפרסום הולך למקום שהוא יתבסס בעיקר על טרגוט על בסיס הקופי והקריאייטיב. כלומר טרגוט אוטומטי של האלגוריתם ופחות לפי הגדרות תחומי עניין.  גם קהלי רימרקטינג הופכים ליותר מורכבים לטרגוט בגלל עדכון IOS שמונע לטרגט משתמשי אייפונים, ובקרוב זה גם יגיע לאנדרואיד. 

הולך להיות מורכב יותר ויותר להביא תוצאות מפייסבוק וצריך להתחיל לחשוב גם על אפיקי פרסום אחרים להמשך. אבל כל עוד הפיסבוק הוא הפלטפורמה הפופולרית והנגישה ביותר כיום לעסקים קטנים, עלינו להשתמש במה שיש ולעשות אותו טוב יותר.

אז לפני שנכנסים להתפלפל בשיטות הטרגוט שעומדות להשתנות, יש 3 בעיות שקורות בקשר שבין משווק דיגיטלי ללקוח, שגורמות למפרסמים לעשות טעויות. טעויות אלה, מותירות את המשווקים הדיגיטליים במצב של חוסר אונים, כשלקוח מתעקש לעצור קמפיין.

ברגע שמפרסמים יפסיקו לבצע את הטעויות האלה, מראש האפקטיביות של קמפיין בפייסבוק תלך ותגדל, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על אפקטיביות הטרגוטים, הקופי והעיצוב של המודעות.

טעות ראשונה של קמפיין בפייסבוק - מריצים את אותו קמפיין מכר יותר מדי זמן באוויר

כאן אנו מדברים על אותם עסקים שמתמידים, אבל בכיוון הלא נכון: הם מריצים את אותו קמפיין מכר, עד שהוא מאבד מהאפקטיביות שלו.  הכסף יצא אמנם, אבל לא הניב את התוצאות שרצו. תבינו למה:

כל קהל מטרה הוא מוגבל. ככל שתמשיכו לפרסם, פייסבוק  שרוצה שתנצלו את התקציב היומי שלכם, פשוט יחשוף את המודעה, ליותר מעגלים של קהלים. קהלים אלה, לא בהכרח מדויקים לפרופיל קהלי המטרה שלכם, וזאת על אף שהגדרתם את קהלי המטרה כפי שרציתם בקמפיין.

לאורך זמן, עלות הליד תתייקר. מעבודה שמשמעותה כיסוי – הגעת המודעה למספר רחב ביותר של אנשים רלוונטיים, קמפיין פייסבוק יעבור למצב של רפיטיציה – הפצת המודעה שוב ושוב ושוב לאותם קהלים.

 

מתי קמפיין פייסבוק עובד על כיסוי ומתי על רפיטיציה?

ומה עושה קמפיין פייסבוק כשהוא ממצה את הרפיטיציה לאותו קהל? הוא הרי רוצה להביא לכם המרות (לפי מה שהגדרתם בקמפיין), כדי שתנצלו אל מלוא התקציב שלכם. אז הוא מפיץ את המודעה לעוד "בני דודים ואחים" של קהלי המטרה הראשונים שהגדרתם, גם אם לא הגדרתם זאת ולא ביקשתם ממנו.

התוצאה היא שתראו המשך טפטופים של לידים, אבל לאורך זמן תגלו שהם פחות ופחות מתאימים לכם.

טעות שניה של קמפיין בפייסבוק - מעלים תקציב יומי על אותו קהל שכבר עבר את שלב הרפיטיציה

שווה להפנים את החוק הבא: אם תשימו יותר כסף עבור קמפיין פייסבוק הפעיל שלכם, אתם לא בהכרח תראו עליה לינארית בין סכום הכסף שהשקעתם לכמות הלידים שמתקבלים.

אתם תראו שעלות הליד מתייקרת ותצטרכו לשלוט בה. אז תיכנסו לסט חדש של שיקולים: האם לעצור את עלות הליד במחיר של אי ניצול התקציב החדש שהגדרתם? או לתת לפייסבוק "לחגוג" על התקציב הגבוה והחדש שהגדרתם, ללא הגבלה על עלות הליד?

אם תבחרו באופציה השנייה, אולי תנצלו את התקציב הגבוה יותר שהגדרתם, אבל רחוקה מפה הבטחה שיעלו משמעותית הלידים האפקטיביים שלכם, מהסיבות שתיארתי בטעות הראשונה (קמפיין שמיצה את האפקטיביות שלו).

 

קידום בפייסבוק טיפים | BlogAbout

טעות שלישת של קמפיין בפייסבוק -עסקים לא תמיד מבינים שקמפיין מתנהג כמו פרבולה והחוכמה היא לעצור אותו כשהפרבולה מגיעה לשיא הגובה שלה

לעצור קמפיין פייסבוק מכר שמביא לידים, זה פשוט כאב לב. אבל אם רוצים לעבוד חכם ונכון ולהגדיל מכירות בעסק, חייבים להבין שלכל קמפיין פייסבוק יש אורח חיים די קצר בכדי שהוא יהיה אפקטיבי. לא מומלץ למשוך אותו מעבר לשבועיים בתקציב פלוס מינוס של 1500 ₪  ויש מקרים שנריץ קמפיינים בטווח זה, לשבוע עד תשעה ימים בלבד.

עכשיו קבלו את רשימת הדיסקליימרים על ההכללה המאוד גדולה שעשינו פה

קודם כל זה מאוד תלוי בקהלי המטרה. אבל לאור ניסיוננו, אנחנו יכולים להגיד שלפחות בעולמות ה C2B, קמפיין של שבוע עד תשעה ימים תחת הצעת מכר אחת, עובד טוב בטווח הזה.

כל טווח מעבר לטווח כזה, גורם לפעילות של קמפיין פייסבוק, להיכנס למחוזות הרפיטיציה שדיברנו עליהם בפסקה הקודמת ולפיכך האפקטיביות של הלידים הולכת ויורדת.

אנחנו בקשר שוטף עם אנשי מכירות שקוצרים את הלידים מהקמפיינים שאנחנו מעלים ואנחנו רואים את המכנה המשותף הזה: בין שבוע לתשעה ימים ,הוא טווח הזמן בו מתקבלים לידים אפקטיביים ולאחר מכן הם פשוט הולכים ומתמעטים. ולכן כדי להיות אפקטיבי, שווה לעצור את הקמפיין ולהציע הצעת מכר אחרת לקהל אחר.

אז מה עושים?

  • תהליך נכון של קמפיין בפייסבוק, יהיה לבנות נכונה את קהלי המטרה של הקמפיינים כך, שהם תמיד יהיו שונים במקצת – כך אפשר יהיה בכל פעם לשחרר הצעות מכר לקהלים שונים רלוונטיים לעסק ולא להגיע למצב שבו כל קהל המטרה של העסק מוצה בקמפיין מכר.

 

  • עבור עסקים שהגיעו מסיבות אלו ואחרות למיצוי קמפיין המכר שלהם – אל תשללו את האפשרות להישאר בתודעה בזמן שקמפיין המכר "מתקרר", עם קמפיין ערך (מודעות וחשיפה) שישאיר אתכם במודעות. האמת שקצרה היריעה מלהכיל את חשיבותם של קמפיינים המציעים ערך ומודעות, וזה בפני עצמו נושא לכתבה נפרדת.

 

  • ההמלצה שלנו – עבדו משולב: שלבו בין הצעות מכר להצעות ערך ותכננו מראש מה עולה קודם ומה אחר כך, כדי שלא ייווצר מצב בו קמפיינים באוויר ללא לידים אפקטיביים. במקביל פרסו את אותם "שטיחים אדומים" של מודעות חשיפה ואוטוריטה, כדי להמשיך להשמיע את קולכם לאותו קהל, אבל הפעם עם סיפור קצת שונה על העסק.

עוד כתבות בנושא מדיה וPPC

עירית מזאה גבלינגר | BlogAbout

כותבת המאמר:

עירית מזא"ה גבלינגר, בעלים ומנהלת לקוחות BlogAbout

כל הזכויות שמורות לBlogAbout בע"מ.

אין לשכפל, להעתיק, לצלם, להקליט, לתרגם, לאחסן במאגר מידע, לשדר או לקלוט בכל דרך אחרת כל חלק שהוא מהחומר באתר זה.

שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול באתר זה אסור בהחלט אלא ברשות מפורשת בכתב מהמחבר.

מוכנים לגדול? השאירו פרטים ונחזור אליכם לשיחת ייעוץ

מה ההבדל בינינו לבין כל השאר? ספרנו 15 הבדלים…

שירות צמוד יומיומי, המומחיות שלנו היא באסטרטגית תוכן ושיווק, צוות קבוע שמכיר כל פיפס בעסק שלך, תקשורת נוחה עם אשת קשר אחת, ידע ויכולות וורסטיליות שלא תמצא אצל מתחרים, הסכם לא מסנדל, אנחנו עובדים לטווח ארוך ולכן נותנים את הנשמה, אנחנו יוזמים ולא מחכים שיתנו לנו בריפים, הידע שלנו מבוסס ומוסמך, אין הגבלה או תמחור נוסף על כמות קמפיינים או על פלטפורמות, שיטת "הכל כלול" אצלנו היא שיטה יוזמת (בניגוד למשרדים אחרים- יודעים… באנו משם), ההשקעה שאתה משקיע היא קבועה בלי אותיות קטנות, אתה לא צריך לנהל אותנו, אנחנו בגובה העיניים.

בעבודה איתנו, גם אתה תדע לשלוף 15 תועלות על העסק שלך, שמבדלות ומוכרות עבורך, בתסריטי השיחה, באתר, בחתימות מייל, בחומרי המרקום ובקמפיינים.

איך תגדלו השנה?

לקוחות ממליצים

Scroll to Top