הפקות וידאו לעסקים
אנחנו עפים על זה!
אנחנו אוהבים לעשות הפקות וידיאו. זה מאתגר, זה קשוח וזה הכי כיף בעולם. הפקות וידאו הן נוסחה מורכבת של תסריט, הפקה, בימוי, עריכה, צילום, רעב (ליטרלי) וסבלנות.
עסק המבקש להעביר את המסרים שלו בצורה נגישה וידידותית, יודע היום שווידאו הוא התוכן הרלוונטי ביותר היום, להעברת מסרים מיידעים, מורכבים או מסבירים. אנחנו מפיקים וידיאו בהפקות חוץ מורכבות, בהפקות פנים, בסרטי הסבר, סרטי עדויות (טסטמוניאל), ועוד.
אנחנו גם עושים הפקות אנימציה ולרוב אנחנו משלבים בסגירי הווידאו שלנו, קליפים של אנימציה, כדי למתג ולהדק את חווית הצפייה.
הפקות וידאו – למה עסקים חוששים מזה?
רוב העסקים שאנחנו פוגשים, נמנעים מלצאת לימי צילום ולהפקות מורכבות, כי הם חוששים מכמה כל הסיפור יעלה להם בסוף. הם צודקים: משרדי פרסום לוקחים הון על הפקות ועריכת וידיאו, והאופציה החלופית – צילום חובבני שנגיש בסמארטפונים, לא בהכרח יעבוד ללא מעטפת נכונה של קונספט, תסריט ועריכה.
אנחנו ב BlogAbout, מעניקים ללקוחותינו כחלק מהשירות את התסריט, הבימוי ההפקה, ההכנה ליום צילום. מה שמחוץ לריטיינר, הוא התשלום לעורך ולצלם על שעות העבודה שלהם. המשמעות היא שבמחיר של אלפי שקלים בלבד, אפשר להפיק בנק של סרטוני וידאו שישרתו את העסק למשך חודשים, ועד חצי שנה. הסרטונים האלה שמפיקים ביום צילום אחד, הם נכס להפצה ברשתות החברתיות, באתר, בוואטטספ ובכל מקום. למעשה, עבור עסקים רבים שעובדים איתנו, זו הדרך האפקטיבית ביותר לייצר מודעות, להעצים את האוטוריטה של העסק ולהיות רלוונטי למול קהל לקוחותיהם, עם תוכן שמניע לפעולה.
מה כוללת הפקת וידאו מקצועית?
שלב ראשון בהפקות וידאו: אפיון
שלב ראשון: מחליטים אם הווידאו הוא כלי מכירה אפקטיבי למטרות העסק עכשיו.
בשלב זה מתחילים, ממש מההתחלה: פה נגדיר את הסיבה, למה אנחנו רוצים לצאת להפקת וידיאו. האם מטרת הוידאו למכור שירות? להעביר מידע? לתעד תהליך? עבור חברת קורסי הורים, הסיבה היתה פשוט לעבור ממצב של חוסר מודעות בקרב קהל המטרה של העסק, להחדרה של שירותים חדשים. הגדרנו את הפרויקט כהפקת וידיאו של סרטי הסבר, על אודות קורסים שהחברה משווקת. הוידאו שימש כפלטפורמה להסבר, הנעה לפעולה וחינוך שוק ליצירת ביקוש לשירות שטרם היה.
יצרנו ביום צילום אחד, 18 סרטוני וידיאו קצרים ומהודקים. סרטונים אלה יצרו את הבידול והנוכחות שהייתה דרושה לחברה, ומחברה שאז פעלה כעסק של אדם אחד, היום גדלה לחברה משגשגת ומובילה בתחומה.
אם כן בהפקה זו, השתמשנו בשתי מצלמות ושיחקנו עם הזוויות, כדי להעניק עניין לאורך הסרט שהוא הסברי ודורש קשב. שילבנו גם כתוביות להעצמת מסרים חשובים. הכל עלינו – התסריט, ההעמדה, הבימוי ההפקה, העריכה והצילום.
שלב שני בהפקת וידאו: תסריט
אחרי שהגדרנו את המטרה העסקית והחלטנו על קונספט להפקת הווידאו, אנחנו דוגרים על הקונספט ועל התוכן. כאן לקוחותינו מקבלים מאיתנו תסריטים כתובים ליום הצילום. אם מדובר בדיבור ישיר למצלמה – יש פתרונות כמו טלפרומפטר שיחסכו לדובר את הצורך ללמוד טקסט בעל פה. בשטח, אנחנו אף פעם לא מתעקשים על טקסטים בעל פה אלא נותנים לדובר לזרום במילים שלו. ראו דוגמא זורמת ויפה למקרה כזה כאן
אם מדובר בסרטוני אווירה או תיעוד, אנחנו מגדירים בכלליות שוטים מרכזיים ויוצאים ליום הכנה לשטח שנצלם בפועל.
בדוגמא כאן- סדרת סרטונים שהפקנו למכתב בקליק של דפוס בארי – כאן נעזרנו בשחקנית פרלה דנוך הקורעת וכתבנו לה סדרת מערכונים מצחיקים, שיסייעו להעביר מסר מורכב יחסית של שירות B2B לעסקים,
שלב שלישי בהפקות וידאו: נערכים לקראת יום צילום
אחרי שיש לנו קונספט, תסריט כתוב, ועברנו סקירת שטח ליום הצילום, אנחנו נערכים להפקה: כאן נכין את הדוברים ליום הצילום, נעשה חזרות, נמליץ מה ללבוש, נארגן לו"ז ונצא לדרך.
שלב רביעי בהפקת וידאו: יום הצילום
יום הצילום. ימי הצילום שלנו מתוכננים עד לפרט האחרון. אנחנו גאים בעובדה שאנחנו מספיקים להפיק מיום צילום אחד, לפחות 10 סרטוני רשת קצרים שישמשו אותנו במהלכי התוכן והמדיה. זה חסכון כספי אדיר שנובע מניסיון בהפקה ובניהול לוחות זמנים.
שלב חמישי בהפקת וידאו לעסקים: עריכה
העריכה. יואל פוריליך עורך וידיאו מוערך, וחבר בBlogAbout כבר 6 שנים, מגיע עם עם ניסיון בעריכה של מגוון רחב של תכנים – גם לטלוויזיה (תוכנית הפריים טיים של קשת), וגם לרשת. תהליך העריכה כולל פינג פונגים פנימיים בינינו, ואנחנו אוהבים להעניק ללקוחותינו סקיצה ראשונה שהיא כבר יפה לצפייה.
שלב שישי בהפקת וידאו: הצבת כתוביות
אישור לקוח והצבת כתוביות. כעת הסרטון מוכן ואפשר לעלות לאוויר ולהפיץ אותו בפייסבוק, באינסטגרם, בקמפיינים ממומנים, באתרים ובהודעות וואטסאפ.
לסיכום, טעימה מן ההיסטוריה
בעברי עסקתי בווידאו. כשכירה, בהיותי מנהלת התוכן השיווקי של חברת מדיה גדולה, עסקתי ביצירת תוכן למותגים גדולים כמו קוקה קולה נביעות, DHL לוריאל ועוד. ימי צילום תמיד היו חוויה, ואי שם בשנת 2006, גמלה בליבי ההחלטה לצאת ממעגל השכירות. הקמתי את העסק הראשון שלי. זה היה לפי שהוקם פייסבוק, לפני יוטיוב, וכשהאינטרנט בחיתוליו. הרעיון היה לייצר סרטים קצרים ומצחיקים לאינטרנט, עם שילוב של מפרסם בתוכם, ולחגוג את המסר השיווקי של מפרסמים, עם מערכונים קצרים. האמת? רעיון שהיום שגור בכל טיק טוק, אז היה חדשני. ליתר דיוק – חדשני מדי. אז נכון שמקו (אז "האמבטיה") שידרה את המערכונים וגם ynet שידרו כל יום מערכון שהפקנו אני וצוות שחקנים (שהיום מפורסמים ומצליחים – אז בתחילת דרכם).
כל זאת קרה בתקופה ששני מתחרים כמו מאקו ו YNET חשבו שזה רעיון טוב לשדר את אותו התוכן. (מה שהיום נחשב כלא יאמן). אם אתם מתעניינים תעשו b-tv בגוגל, שם יש בארכיון סרטונים שלנו על השרת של YNET.