האם אתה צריך חברת שיווק דיגיטלי, או קמפיינר?
אם אתה יודע שהגיע הזמן להקפיץ את העסק דרך הדיגיטל, אולי אתה מתלבט – האם לקחת חברת שיווק דיגיטלי או קמפיינר?
ההתלבטות המשמעותית ביותר (ואתם תראו שבפועל, היא הזניחה ביותר…) קשורה למחיר.
לרוב קמפיינר יגבה עבור שירות של העלאת קמפיינים בפייסבוק וגוגל כ 2000- 2500 ₪ ואילו חברת שיווק דיגיטלי, כ – פי 2 מזה, משום שהיא תעניק לך גם את כל ה"מסביב" ברמת התוכן (בניית אתר, דיוורים, ניהול סושייל, אוטומציות, מרקום…). השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, היא לא כמה תשלם, אלא כמה להשקיע? למי? מתי? ובאיזה שלב בחיי העסק? על כל השיקולים והשאלות הללו, נדבר בכתבה הזו.
"אקח חברת שיווק דיגיטלי רק כשאוכל להרשות לעצמי..."
אם אתה מאלה שאומרים "אין מצב שאקח חברת שיווק דיגיטלי, כשאני יכול לקחת קמפיינר בחצי מהסכום", אתה צודק. כלומר צודק בראיית ההווה, אבל טועה בראיית העתיד. ולפני שנתחיל להסביר, אני רוצה לפתוח סוגריים ולדבר על הדבר המשמעותי ביותר לעסק שלך, שבכלל לא קשור להתלבטות אם לקחת חברת שיווק דיגיטלי. הוא קשור למי שאתה, לאיך שאתה רואה את עצמך בעסק שלך, ולאיך אתה רואה את העסק גדל. או במילים אחרות: הוא קשור לחזון הגידול שלך.
שניה פאוזה: הכתבה הזו לא מגמתית! (מדי...)
אז נכון שמתבקש שאתן עכשיו את כל הסיבות, למה חברת שיווק דיגיטלי, תיתן לך יותר מקצועיות או ערך, אבל בינינו זה בולשיט: אם בפסקה הקודמת אולי חשבת לעצמך שהסאב טקסט של הכתבה הזו מגמתי, כאשר חברת שיווק דיגיטלי כמונו כותבת אותה, אתה צודק חלקית: למעשה יש פואנטה פה בכתבה, אבל השאלה אם תאמץ אותה, תלויה לגמרי בחזון האישי שלך עבור העסק שלך, ועל זה נדבר:
בואו נעלה 20,000 רגל למעלה, ונדבר על מודל הגידול של העסק
יש תובנה אחת חשובה, שבכלל לא קשורה לסוגיה אם לקחת חברת שיווק דיגיטלי. היא קשורה למודל הגידול שלך.
אנחנו ב BlogAbout, בנינו 3 מודלים של גידול לבעלי עסקים. מטרתם לעזור לבעל העסק להגדיר קודם כל לעצמו, איך הוא רואה את העסק גדל, לפני שהוא מחליט על ספקים כאלה או אחרים, שיעזרו לו לצמוח.
בנינו את המודלים האלה, כי הבנו משהו לאור 6 שנים של שיחות עם בעלי עסקים, יזמים ואנשים עם חזון, שהקימו את ה"בייבי" שלהם: הבנו שכל אחד רואה את העסק שלו אחרת לגמרי, אבל שיש מכנים משותפים, בין צורות ההסתכלות על העסק. חילקנו את מה שגילינו לשלוש צורות הסתכלות על גידול העסק:
- ראיית ה ROI – מודל גידול לינארי – עקב בצד אגודל
- עבור עסקים הרוצים מהפך וגידול מיידי – מודל גידול אקספוננציאלי
- לעסקים בדגש על פיתוח עסקי – מודל גידול דרך חדשנות
מה מטרתם של מודלים של גידול?
המודלים האלה, עוזרים לבעל העסק לענות לעצמו על השאלות: איך אני רוצה לגדול? מה אני מוכן להשקיע בשביל זה? עד כמה אני מוכן או מחויב למודל גידול שלי?
רק אחרי שבעל העסק מבין ומתחייב לצורת הגידול שלו, אפשר להתחיל לדבר על אסטרטגיה שיווקית שמתאימה לו.
אז אם אתם רוצים לחקור את הנושא הזה לעומק, אני מזמינה אתכם לעבור למודלים של גידול ולענות על שאלון שיעזור לכם להעריך, באיזה שלב העסק שלכם נמצא היום ולחזור לכתבה הזו.
רבים מבעלי העסקים רוצים להשקיע "עקב בצד אגודל" אבל מצפים לתוצאות אקספוננציאליות
גידול "עקב בצד אגודל", הוא גידול זהיר ואיטי: תחת מודל גידול כזה, בעל העסק משקיע סכומים נמוכים במדיה (כאלה שנראים לו שהוא יכול להרשות לעצמו עכשיו, והוא יגדיל אותם ככל שההכנסות יגדלו). בנוסף, עסקים כאלה הם עסקים מוטי מחיר בבחירת הספקים שלהם. לרוב עסקים קטנים, יעבדו במודל כזה, כי הם מתרגמים מודל עבודה כזה כמודל זהיר ושפוי.
הרצון להשקיע תקציבי פרסום לפי מדדי ROI הוא לגיטימי אבל הוא לא נכון לעסקים המבקשים לפרוץ את רף ההכנסות שלהם
תחת חשיבה כזו, בעל העסק לא "מתאבד" על תקציבי פרסום, אלא עובד באופן שיטתי "עקב בצד אגודל" במדיה ובבחירת הספקים. עסק המחזיק במודל גידול כזה, לרוב יעדיף לקחת קמפיינר שיעלה לו קמפיינים בפייסבוק. לרוב הוא יצמצם עלויות ויבחר לרוץ על אותה מודעה לאורך זמן, ומפאת סכום התקציבים במדיה, הוא יבצע תמהיל מדיה חד ממדי (רק פייסבוק/ אינסטגרם או רק גוגל) כדי לא לחלק את עוגת הפרסום כל כך קטן, עד ששום מדיה לא תהיה אפקטיבית.
מה רוב הסיכויים שיקרה לעסק כזה?
עסק שעובד במודל "עקב בצד אגודל" ומשקיע בקטן, יישאר קטן. למעשה מודל "עקב בצד אגודל", מתאים לעסקים שכבר ביססו רף מסוים של הכנסות, לאחר שהקימו תשתית הכנסות תחת מודל גידול אחר – אקספוננציאלי ועכשיו הגיעו למנוחה ולנחלה של פרסום לפי ROI. חשוב לפיכך להבין – עסק המבקש לפרוץ ולייצר שינוי משמעותי, לא יתקדם במודל זהיר של עקב בצד אגודל!
כרוניקת הטעויות של עסקים קטנים שמשקיעים "מה שהם יכולים"
מדיה חד ממדית ולא אפקטיבית
קחו למשל עסק קטן שמשקיע מעט במדיה ולוקח קמפיינר לבצע את המינימום שבמינימום. הנחת העבודה של עסק כזה היא שהוא מקטין סיכונים והולך על בטוח – יראה קודם אם מה שהוא כן עושה יעבוד ומשם יחליט אם להשקיע עוד.
בעלים של עסק כזה, מבצע החלטות מקצועיות על תחום שהוא לא מבין (שיווק), כמו למשל לוותר על שדרוג של דף נחיתה או של האתר, ולרוץ עם אותה מודעה. הסיבה ברורה: קמפיינר, בניגוד לשירותים של חברת שיווק דיגיטלי, לרוב יתמחר כל קמפיין בעלות נוספת. כך בעל העסק יצמצם ויצמצם, עד כי יישאר עם קמפיין באוויר אולי, אבל ללא מסע צרכני, ללא נראות נכונה לעסק, ללא נכסים שמדברים נכון עם קהלי המטרה שלו ולמעשה הוא זורק את מעט הכסף שיש לו במדיה, על תוצאות לא אפקטיביות.
כמה ישלם בעל עסק כזה? הוא ישלם בממוצע 2000-2500 ₪ לקמפיינר ועוד 2000 ₪ על קמפיין בפייסבוק, ויחשוב ששיחק אותה. הקמפיינר ירים לו טופס לידים בפייסבוק (שמביא לידים זמינים בעלות ליד נמוכה), כי כך הוא לא צריך להשקיע זמן ולמטב את האתר (משם מגיעים באמת הלידים האיכותיים) ורק בפועל, בעל העסק יגלה, שהקשר בין הלידים הללו למכירה בפועל, רחוק שנות אור.
ללא אסטרטגיה, בעל העסק מתעסק בלאשר עיצובים ונוסחים, מאשר מהות
יש עוד כשל בחשיבה כזו: חברה או עסק כזה, לא יקבל אסטרטגיה שיווקית שתבדל אותו, אלא יחפש מתחת לפנס, פתרונות קריאטיביים וישפוט איכות של קופירייטינג, לפי רמת השנינות או הנוסח שבו. זאת, במקום להבין שהבסיס הוא אסטרטגיית תוכן – המסר הנכון לקהל הנכון, שאותו יכולה לבנות לו רק חברת שיווק דיגיטלי.
רק לאחר שגובשה אסטרטגיה, תוכל לצאת לאור הפעולה הטקטית של ניסוח ועיצוב. הרבה פעמים עסקים כאלה יפרסמו עם אתר מקרטע או בלי אתר בכלל, ללא נוכחות דיגיטלית ראויה – העיקר לעלות לאוויר.
התוצאה - התייאשות מן הקמפיינר בממוצע לאחר 3-6 חודשים
זאת הסיבה שעסקים כאלה יחזיקו בממוצע 3 חודשים עם קמפיינר. לא כי הקמפיינר לא עשה את עבודתו, ולא כי הקמפיינר לא טוב. למעשה עסקים כאלה, יחליפו בממוצע 4-5 ספקים כל 3 חודשים ולא יראו את התוצאות שהם רוצים. הם יהיו מיואשים, רק משום שהם לא הצליחו עדיין לשנות בראש שלהם, את מודל הגידול שהם צריכים, כדי לפרוץ. ומה שיעזור להם לפרוץ, הוא לא מודל גידול "עקב בצד אגודל".
מה בעצם תיארנו עכשיו?
תיארנו איך נראית תקרת זכוכית נמוכה מאוד, שבעלי עסקים קטנים, שמים לעצמם על הראש. זאת ועוד: הם לרוב יאשימו באי ההצלחה את הקמפיינרים שלהם, אבל אנחנו בתור חברת שיווק דיגיטלי, יוצאים פה להגנתם. הקמפיינרים רק ביצעו את מה שבעל העסק בחוסר ידע וניסיון, הגדיר להם. זו לא אשמתם.
"כשאני אגדל, אני ארשה לעצמי להשקיע יותר במדיה..."
מצד שני, יש את העסקים הנדירים. אלה ה20% שמומחי אימון, קואצ'רים, ומאמני NLP, מדברים עליהם, ומדרבנים את כולנו להיות כמותם. אלה העסקים עם ה"ביצים". אלה שעובדים במודל אקספוננציאלי על ההתחלה, כשהם עוד קטנים. הם עושים את זה כשאין להם משאבים והם מייצרים אותם, תחת הגדרה אחרת של סדרי עדיפויות.
אז אני מכירה את הטענה שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו להוציא "ארגזים של כסף" במדיה. אבל האמת? זה לא באמת…
כשאנחנו התחלנו למשל, לעבוד עם לקוחה שלנו מתחום קורסי ההורות, היה מדובר בבחורה אמיצה עם חזון. עסק של אשה אחת, שלא יכלה לשלם עבור שירות של חברת שיווק דיגיטלי, יותר ממה שהיא משלמת לקמפיינר. אממה, היא היתה צריכה הכל – גם אסטרטגיה, גם אתר, גם מערך קורסים (שאנחנו בנינו לה), גם מדיה בכל מקום, גם הפקות וידיאו – הכל. להרים עסק ולהפוך לאוטוריטה בזמן קצר.
מה הלקוחה במודל גידול אקספוננציאלי עשתה אחרת?
בתקציב של פי 2 מעלות העסקת קמפיינר (שבינינו זה עדיין "כלום" בהשוואה לכמות העבודה והאיכות שהושקעה בה), בנינו לה הכל: יצרנו לה אתר חדש, אחרי שדגרנו על הבידול שלה. וכך, מתוך קורס הורות אחד ויחיד, פילחנו את קהלי המטרה שלה לתתי סגמנטים ויצרנו קורס הורים ייעודי לכל סגמנט.
עם נקודת התחלה של חברה שמכרה בקושי קורס הורים אחד, היום היא מוכרת 6 קורסים שונים. השקענו במדיה בתמהילי מדיה מבוזרים ודאגנו לשים מספיק כסף בכל אפיק, כדי לעורר את המודעות שהיא צריכה. דגרנו על תסריטי השיחה שלה ועל חומרי המרקום, בצד כל המשפך השיווקי לקצירת הליד, לאחר שיחת הטלפון. כעבור שנה וחצי – הבחורה אימפריה. מובילה בתחומה ומעסיקה 5 עובדים.
אני יודעת מה תגידו... "אבל אם אצלי זה לא ילך??"
כל עסק שמהמר על הכסף שאין לו, חייב לפחות להיות בטוח שהוא יודע מה הוא עושה וזה טריקי כי אתה אף פעם לא תדע, אם מי שבנה לך את האסטרטגיה, עשה אותה נכון.
מצד שני, עסק שממשיך להשקיע בקטן ולהסתכל על הגידול שלו דרך ההוצאות שלו היום, יישאר קטן. בשני המקרים, קיים אותו סיכון: העסק שחושב בקטן, מסתכן יום יום מבלי שהוא מודע לזה – הוא מקווה שמשהו ישתנה, מבלי לשנות את הפעולות ואת מחויבות ההשקעה שלו. התקווה הזו היא הימור מסוכן, הרבה יותר ממי שהשקיע, עבד נכון וחכם, ברמת ההשקעה האנרגיה והמדיה, כדי לראות מהפך בעסק. עסקים קטנים שממשיכים לקוות שמשהו ישתנה, מבלי לבצע מהפך בגישה ובהשקעה, הם המהמרים הכי גדולים פה – הם מקווים, מייחלים ומהמרים שמשהו יקרה, כשרוב הסיכויים שלא. פה ההימור הכי מסוכן…
לסיכום,
אני מקווה שאספתם תובנות מהכתבה הזו ושתיקחו אותן בחשבון, בפעם הבאה שאתם מתלבטים אם לקחת חברת שיווק דיגיטלי, קמפיינר, תקציב קטן או תקציב גדול…
אנחנו פה להזכיר לכם, שאמנם אנחנו חברת שיווק דיגיטלי, אבל המודל שלנו הופך אותנו לזולים למול חלופות אחרות ומציע לכם איכות, כמות ונפח שאני חותמת שלא תקבלו במקום אחר😊
עוד על מערך השיקולים בבחירת ספק שיווק דיגיטלי
כותבת המאמר:
עירית מזא"ה גבלינבר, בעלים ומנהלת לקוחות BlogAbout
מוכנים לגדול? השאירו פרטים ונחזור אליכם לשיחת ייעוץ
מה ההבדל בינינו לבין כל השאר? ספרנו 15 הבדלים…
שירות צמוד יומיומי, המומחיות שלנו היא באסטרטגית תוכן ושיווק, צוות קבוע שמכיר כל פיפס בעסק שלך, תקשורת נוחה עם אשת קשר אחת, ידע ויכולות וורסטיליות שלא תמצא אצל מתחרים, הסכם לא מסנדל, אנחנו עובדים לטווח ארוך ולכן נותנים את הנשמה, אנחנו יוזמים ולא מחכים שיתנו לנו בריפים, הידע שלנו מבוסס ומוסמך, אין הגבלה או תמחור נוסף על כמות קמפיינים או על פלטפורמות, שיטת "הכל כלול" אצלנו היא שיטה יוזמת (בניגוד למשרדים אחרים- יודעים… באנו משם), ההשקעה שאתה משקיע היא קבועה בלי אותיות קטנות, אתה לא צריך לנהל אותנו, אנחנו בגובה העיניים.
בעבודה איתנו, גם אתה תדע לשלוף 15 תועלות על העסק שלך, שמבדלות ומוכרות עבורך, בתסריטי השיחה, באתר, בחתימות מייל, בחומרי המרקום ובקמפיינים.
איך תגדלו השנה?
לקוחות ממליצים